CENSSTUDIO  © 2017  |  Algemene Voorwaarden

Sjang Janssen

Het keerpunt in mijn leven

Als lichaamsgerichte coach en energetisch masseur ben ik al jaren bezig met het thema 'lichaamsbewustzijn' en de ontwikkeling hiervan. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden hoe het voelt als je dit bewustzijn niet hebt. Mijn lichaam moest vooral doen wat ik allemaal in mijn hoofd haalde zoals b.v extreem sporten, hard werken, slecht eetpatroon enz. Totdat mijn lichaam opeens ophield en klachten begon te veroorzaken burn-out klachten, druk op de borst. Dit was voor mij het keerpunt om mijn lichaam te gaan respecteren en naar de signalen te gaan luisteren.

 

Gezond lichaamsbewustzijn

Elke dag weer zie ik in mijn praktijk, maar ook in mijn eigen leven de voordelen van een gezond lichaamsbewustzijn. Yoga was en is nog steeds een perfecte aansluiting om mij met twee voeten op de grond te houden. In het dagelijkse leven wordt er van alle kanten aan ons getrokken om juist niet bij jezelf te blijven. Yoga geeft een mooie uitkomst wél dicht bij jezelf te blijven.

 

Lessen Ashtange Yoga

Zelf ben ik een fanatieke Ashtanga-Yoga beoefenaar en doe mijn practice dagelijks om 6.00 s’morgens. Dagelijks? hoor ik je denken… Ja dit heb ik nodig om de hectiek van de dag zo min mogelijk invloed te laten hebben op mijn gemoedstoestand. In mijn les zul je een mix krijgen van spiritualiteit met twee voeten op de grond. Ik ben er geen voorstander van om het zweverig te maken, het leven is soms gewoon f*ckd-up en dan ben ik zelf ook niet zo in de Yoga-flow, geloof mij :). Naar een yogales gaan brengt mij dan weer terug in balans. In mijn les staat daarom vooral centraal wat je ervaart in de plaats van hoe flexibel je zou moeten zijn. Ik nodig je uit het zelf te komen ervaren!

 

Massages

Ook de massages kan je vanaf september bij mij boeken. Mijn massagestijl is tot stand gekomen door meerdere stijlen (o.a holistische massage, energetische massage, haptonomie , thai yoga massage) met elkaar te mixen. Ik masseer intuïtief zodat ik ter plekke kan kijken wat je lichaam nodig heeft. Hierdoor zijn mijn massages nooit hetzelfde. De massages werken diep energetisch door in het lichaam, hierdoor kan er op diepere lagen losgelaten worden.

 

Mijn aanraking werkt verbindend waardoor je lichaamsbewustzijn wordt vergroot. Dit bewustzijn gaat je helpen om de alledaagse spanningen te herkennen om deze vervolgens weer los te kunnen laten.

 

Yoga en massage

Doe je aan yoga? Dan kun je bijna niet anders als jezelf ook eens een energetische massage te gunnen. Yoga en massage zijn namelijk alle twee gebaseerd om connectie te maken met je innerlijke…a way to get inside. Maar ook voor een “normale” klassieke ontspanningsmassage kun je bij mij terecht.