CENSSTUDIO  © 2017  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Yin Yoga

Wat is yin yoga?

Yin en yang horen bij elkaar, zoals dag en nacht, zwart en wit, de maan en zon, dus geven ze balans. Yin gaat over het rustige om het leven en vormt een mooie aanvulling op de drukte van alledag (yang).

 

Yin yoga is een zachte en rustige vorm van yoga. Je gebruikt niet je spieren om in een houding te komen, maar je geeft de zwaartekracht te kans om je lichaam in een houding te laten komen. Bij yin yoga houd je elke houding voor langere tijd vast. Hierdoor geeft yin yoga je de kans om je grenzen te verkennen. Je kunt zo ervaren wat een houding met je lichaam en geest doet.

 

De houdingen van yin yoga stimuleren je bindweefsel. Je gewrichten worden hierdoor soepeler, beweeglijker en actiever. Hierdoor is yin yoga erg geschikt bij nek, schouder, rug en heupklachten, omdat je met zorg en aandacht naar je lichaam leert luisteren.  Door yin yoga voel je je flexibeler en energetisch stabieler.

 

Yin yoga bij Cens Studio

Tijdens een yin yoga-les worden de houdingen lang vast gehouden, zo’n drie tot vijf minuten. Daardoor krijg je de tijd om je grenzen te gaan verkennen en je lichaam te leren kennen. Je gewrichten en spieren krijgen meer ruimte om te bewegen en je bindweefsel wordt gestimuleerd. De les is rustig en zacht en daardoor neem je de tijd om in het nu, met jezelf, te zijn. Dit maakt yin yoga een erg ontspannende en meditatieve vorm van yoga.

 

Lesrooster yin yoga Cens Studio Roermond en inschrijven

Bekijk op het lesrooster wanneer yin yoga gegeven wordt en schrijf je in!

 

'De vruchten van yoga rijpen met geduld en zorg.’