CENSSTUDIO  © 2020  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Ashtanga Yoga / Mysore

Ashtanga Yoga 

Ashtanga Yoga, ook wel Asthanga vinyassa yoga, is een yoga voor die door iedereen, jong en oud, het hele leven lang beoefend kan worden. Het is een dynamische yogavorm, die, zeker in het begin, erg uitdagend kan zijn. Als je Asthanga yoga beoefent, ervaar je het echte effect van yoga, ontdek en verdiep je je bewustzijn, breng je je gedachtenstroom tot rust, word je helder van geest en laat je energie weer stromen.

 

Asthanga yoga bestaat uit een vaste serie houdingen (asana's); een aantal zonnegroeten, staande houdingen, zittende houdingen en liggende en/of omgekeerde houdingen. De houdingen en de volgorde waarin je de houdingen uitvoert, staan vast en lopen bovendien in elkaar over. Het einde van de ene houding is het begin van de volgende houding. Tijdens de lessen leer je alle houdingen.

 

De ademhaling is een belangrijk leidraad binnen de asthanga. Zo is elke in- en uitademing gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen. Dit heet vinyasa. Tijdens de Ashtanga-lessen leer je een ademtechniek gebruiken die Ujjayi-breathing wordt genoemd.

 

Asthanga yoga wordt op 2 manieren aangeboden: Ashtanga Led Class en Mysore Style

 

Asthanga Led Class

De Led Class is een groepsles die vocaal door de docent geleid wordt. De yogadocent vertelt dus precies welke houdingen je gaat doen en iedereen doet hetzelfde. Tijdens de lessen ontdekt je wat yoga eigenlijk is en maakt kennis met de combinatie van beweging en ademhaling. Als je de hele serie van houdingen onder controle hebt, ga je werken aan nog meer aan kracht, stabiltiet, lichtheid van je lichaam, de juiste correcte wijze om in en uit een houding te komen en maak je ook contact met de diepere energetiche laag.

 

Ashtanga Mysore Style yoga

Tijdens de Mysore lessen ga  je aan de slag met je eigen practice. Tijdens een mysore-les voert iedereen zijn eigen practice zelfstandig uit en de les wordt niet geleid door de yogadocent. Deze loopt door de ruimte en geeft je aanwijzigingen of leert je nieuwe houdingen. Het is dus een soort privéles in groepsverband. Meer informatie over Mysore Style yoga

 

Lesrooster ashtanga yoga Cens Studio Roermond en inschrijven

Bekijk op het lesrooster wanneer ashtanga yoga gegeven wordt en schrijf je in!