CENSSTUDIO  © 2019  |  Algemene Voorwaarden

Meditatie

Wat is meditatie

Mediteren is het ontdekken van de stilte in alle drukte. Door je aandacht naar binnen te richten en vervolgens los te laten, ontstaat er ruimte. De ervaring van mediteren is voor iedereen anders en heel persoonlijk, maar is over het algemeen heel verkwikkend. Na verloop van tijd kun je bijvoorbeeld nieuwe kanten in jezelf en anderen ontdekken, wordt je intuïtie sterker, ga je dingen in je leven helderder zien (soms zelf letterlijk!), wordt het gemakkelijker om de juiste prioriteiten te stellen, of ervaar je hoe het geluk in jezelf naar buiten begint uit te stralen. Bij Cens Studio is meditatie een vast onderdeel van elke yogales. Daarnaast kun je ook aparte meditatielessen en meditatieworkshops volgen. Geschikt voor jou als beginner en gevorderde.

 

Ervaar de stilte tussen je gedachten met mediteren

Hoe gaat mediteren in zijn werk? Er zijn honderden verschillende technieken. Bij geleide meditatie gebruik je je aandacht. Je mediteert bijvoorbeeld op muziek, gebruikt visualisaties, of luistert naar de stem van de yogadocent. Bij ongeleide meditatie laat je de aandacht juist lost en ervaar je wat er binnenin je beweegt. Vanuit een actieve zithouding, bewuste ademhaling en focus op wat er in je lijf gebeurt, gaan we verder met het zoeken naar de stilte tussen je gedachten. Zo kom je bij de antwoorden die in je innerlijk altijd aanwezig zijn.

 

Het versterkende effect van samen mediteren in een groep

Mediteren kun je altijd en overal. De groepsenergie maakt van samen mediteren een bijzondere ervaring. Je merkt dit doordat je dieper kunt gaan en je beter kunt concentreren. Vanuit je innerlijke ontspanning vind je de kracht en balans die je nodig hebt in een actief leven. Je ervaart een diepe rust, niet alleen in bewegingloosheid, maar ook tijdens actie

 

Lesrooster en inschrijven

Bekijk op het lesrooster wanneer hatha yoga gegeven worden en schrijf je in!