CENSSTUDIO  © 2020  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Ashtanga Yoga - Mysore Style

Ashtanga Yoga 

Ashtanga Mysore Style Yoga is een lesstijl binnen de Ashtanga Yogavorm, een energie- en warmte-opwekkende practice die ideaal is om je dag mee te beginnen. De practice brengt je lichaam en systeem op gang en zorgt voor een heldere, kalme geest en een rustige, weloverwogen dag. Je hebt je eigen ‘practice’, een persoonlijke combinatie van oefeningen uit de Mysore series. Voor het optimale effect, oefen je je practice elke dag (minimaal drie keer per week), behalve op zaterdag en bij nieuwe en volle maan.

 

Ashtanga Mysore Style is privé yogales in een groep

Mysore Style Yoga is geweldig om meer verdieping te krijgen in je yogabeoefening. Je oefent je individuele routine in een gemengde groep van beginners en gevorderden. Je yogadocent loopt rond en begeleidt en corrigeert je waar nodig in je houdingen. Zo leer je elke dag iets nieuws en verdiep je je practice steeds verder. Wanneer je genoeg kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie hebt ontwikkeld, krijg je een nieuwe yogahouding aangereikt. Het is als het ware privéles in een groeps-setting.

 

Met Ashtanga Mysore Style yoga raak je nooit uitgeleerd

Je Mysore Style practice bestaat uit een vaste set van houdingen, die je in een vaste volgorde doet, waarbij je ademhaling en beweging samenbrengt. Elke houding bereidt je lichamelijk en geestelijk voor op de volgende houding. De reeks poses die je doet, is zorgvuldig afgestemd op jouw niveau. Dat maakt dat je perfect kunt starten met Mysore Style Yoga zonder dat je de Ashtanga-reeks uit je hoofd kent. Iedereen kan dus meedoen, ook als je geen yoga-ervaring hebt. Tegelijkertijd is Mysore Style Yoga uitdagend. Er zijn namelijk maar liefst zes verschillende series, al zijn er maar enkele mensen ter wereld die ze alle zes beheersen.

 

Geschikt voor iedereen

Mysore Style Yoga is geschikt voor iedereen. Voor beginner en gevorderde, jong en oud, met een goede of juist een slechte conditie, met of zonder lichamelijke beperkingen of blessures. Als beginner leer je eerst de zonnegroeten. Ook maak je kennis met je eigen ademhaling. Houding voor houding leer je de staande houdingen van de vaste serie. Daarbij leer je ook de ademtechniek die bij elke yogapose past. Beheers je de basisyogaposes en de ademhaling, dan smelten alle poses aaneen tot één vloeiende beweging, die je fysiek, mentaal en emotioneel sterk en flexibel maakt.