CENSSTUDIO  © 2020  |  Algemene Voorwaarden

Een yogales volgen

Wil je yoga gaan volgen bij Cens Studio? Dat vinden we leuk! Hieronder vind je wat praktische informatie, zodat je optimaal plezier hebt van je lessen.

 

Wat doe je aan tijdens de yogales?

Tijdens een yogales beweeg je veel en kun je transpireren. Draag daarom sportkleding of andere gemakkelijk zittende kleding. Probeer te loszittende kleding te vermijden, zodat je niet door je kleding wordt gehinderd. Yoga doe je op blote voeten (sokken en schoenen hinderen je in je bewegingen). Ook sieraden en horloges kun je beter aflaten. Heb je lang haar? Dan is het handig om een haarband of een elastiekje mee te nemen. Om niet teveel af te koelen tijdens de ontspanning na de les, kun je zelf een vestje meenemen of een deken gebruiken (beschikbaar in de zaal).

 

Als je menstrueert, kun je omgekeerde houdingen beter vermijden. Weet je niet goed welke dat zijn? Overleg dan voorafgaand aan de les even met je yogadocent.

 

Wat neem ik mee naar binnen de shala in?

De shala is de zaal waar je je yoga-oefeningen doet. Je geniet het meest van je oefeningen als de omgeving zo rustig en opgeruimd mogelijk is. Neem alleen een klein handdoekje mee in de shala. Dit kun je gebruiken als hulpmiddel in je houdingen en eventueel over je ogen leggen tijdens de ontspanning. Aan het einde van de les kun je er je mat mee schoonmaken. Overige spullen laat je achter in je locker. Laat je bij je vertrek alsjeblieft de sleutel op het deurtje zitten voor de volgende gebruiker?. In de shala kun je vrij gebruikmaken van de beschikbare yogamatjes, meditatiekussentjes en dekens. Deze materialen worden regelmatig gedesinfecteerd, maar er is ook mattenreiniger in de shala aanwezig, waarvan je gebruik kunt maken met je eigen handdoek.