CENSSTUDIO  © 2020  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Yoga Nidra

Yoga Nidra, letterlijk 'yoga slaap',  is een eeuwenoude practice die je leert diep te ontspannen, stress en angst te verminderen, rustiger te slapen en spiritueel te groeien.

 

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens de les lig je in een ontspannende houding (savasana) en word je begeleid door de stem van de docent. Zij brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. Er worden dus geen houdingen gedaan. Maar het is ook geen meditatie. Je focust je op je fysieke lichaam, ademhaling, energie, gevoelens, emoties, gedachten, wensen en geluk. Je lichaam en geest worden in slaap gebracht, maar je blijft alert. Omdat je bewust blijft is het mogelijk om die diepe ontspanning te ervaren.

 

Combinatie met Easy Flow

Binnen Cens Yoga combineren we de lessen Yoga Nidra samen met Easy Flow. Een les start met een aantal rustige Easy Flow- houdingen en ademhalingsoefeningen om aan te komen in het lichaam en te aarden. Je bereidt je lichaam alvast voor op de yoga nidra-oefeningen die gaan komen. Daardoor ervaar je eerder de dieptewerking/ontspanning waar Yoga Nidra voor zorgt.

 

Yoga Nidra versus slaap

Met yoga nidra bereik je ongeveer hetzelde als met slapen. We hebben slaap nodig om onze dagelijkse beslommeringen te verwerken. Zonder slaap kan ons ons onderbewuste niet helen. Door het uitvoeren van Yoga Nidra-oefeningen kun je gemiste slaap inhalen. Zo zou een half uur Yoga Nidra gelijk staan aan 4 uur slaap.

 

Lesrooster Yoga Nidra van Cens Studio Roermond en inschrijven

Bekijk op het lesrooster wanneer yin yoga gegeven wordt en schrijf je in!