CENSSTUDIO  © 2020  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Zwangerschaps Yoga

Met de groei van een kindje in je buik verandert er in relatief korte tijd veel voor je. Niet alleen in fysiek opzicht maar ook in je bewustzijn. Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van jouw zwangerschap en de bevalling centraal. Door bewust te leren ervaren wat je lichaam nú verlangt, zul je bij de bevalling intuïtief voelen wat je lichaam op dát moment van je verlangt.

 

In de cursus zwangerschapsyoga maak je door middel van milde fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen je lichaam soepel en sterk. Je leert te vertrouwen op je intuïtie en uit te gaan van je innerlijke kracht. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan ademoefeningen, aandacht- en ontspanningsoefeningen, houdingen om klachten te verminderen, houdingen om de weeën op te vangen, affirmaties en visualisaties om met zelfvertrouwen naar de geboortereis toe te leven door middel van HypnoBirthing. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan mogelijke baarhoudingen en eenvoudige massagetechnieken ter ontspanning.

 

Opzet van de cursus

De cursus zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Een aantal hoofdthema’s komt regelmatig terug. De adem staat hierbij altijd centraal. Verder kun je ook terecht samen met je partner voor partnersessies. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Voor deze cursus heeft Cens Yoga een apart abonnement dat je af kunt sluiten. Dit abonnement is voor 10 lessen (€ 120,-).

 

Instromen

Je kunt starten vanaf je 13e zwangerschapsweek. Doordat de cursus is opgezet als een doorlopende cursus, kun je in principe op ieder moment instromen. Instromen kan tot je 32e zwangerschapsweek. Om je de oefeningen echt eigen te maken is het echter aan te raden om zo vroeg mogelijk te starten.

 

Lesrooster zwangerschapsyoga en inschrijven?

Bekijk hier het lesrooster of neem contact op via het contactformulier.