CENSSTUDIO  © 2020  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Wat is Yoga?

Oorsprong yoga

Yoga is een eeuwenoude levensvisie waarvan de wortels in India liggen. Het woord ‘yoga’ stamt af van het woord ‘yuk’ in het Sanskriet. Dit kan op drie manieren worden vertaald: ‘het verbinden en in evenwicht brengen van lichaam, geest en emotie’, ‘alle krachten bundelen om de golven van de geest tot rust te brengen’ en ‘leven in een sterk en gezond lichaam’.

 

Levensvorm

In de Westerse wereld wordt het uitvoeren van yoga-houdingen beschouwd als yoga. Yoga is echter meer dan bewust bewegen en het beheersen van je ademhalingen. Het kent veel uitingsvormen en is daarom een levensfilosofie.

 

Yoga is onderdeel van je leven

Yoga is dus een onderdeel van je leven en kan je daarom handvaten geven om obstakels in het leven te benaderen. Yoga is inspirerend en zorgt ervoor dat je voluit kunt leven. Yoga laat je zien dat er geen goed en geen fout is, geen beperkingen zijn, slechts mogelijkheden. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is yoga niet zweverig, maar juist het tegenovergestelde. Je gaat op ontdekkingsreis naar ‘je ware ik’, waardoor je met beide benen op de grond wordt gezet. Yoga brengt je vreugde, inzicht, inspiratie en een pad naar een harmonieus en betrokken leven. Hierdoor kun je het beste uit jezelf halen.

 

Lesrooster en inschrijven

Bekijk op het lesrooster wanneer welke vormen yoga gegeven worden en schrijf je in!